18 januari 2006

2005-01-25

1: genomgår tjejer en fotofas där de tar kort på sina egna fötter, som påstås i filmen "lost in translation"?: Tydligen, har nog sett konsnärliga bilder i de flesta tjejkompisars fotoalbum som inkluderat fot/fötter + snygga saker, t.ex. torra löv, bäck, golv, asfalt osv.
2: är kärlek som på film?: vet inte
3: har reccensenter alltid rätt?: Väldigt ofta. Förr trodde jag att recensenter var snobbiga och inte tyckte som vanligt folk. Och det är väl tur det, för de hade alltid rätt och vanligt folk gillar skit.
4: stavade jag rätt till reccensenter?: nej, och jag tänkte anmärka på det men lät bli.
5: är det skillnad på tjejer & killar mer än fysiskt?: O ja. Samhället och delvis våra hormoner har format oss til vad vi är. De flesta killar tycker att det är jobbigt med tjejer som de inte kan kontrollera, de är osäkra på sig själv och går till överdrifter i sin strävan att kunna ha kontroll över sitt liv och tjejer; de skaffar dyra märkesprylar, bil, kläder, är macho och aggressiva osv. samt skaffar sig \"social kompetens\" dvs. leker grabb och utåtriktad och är högljudda. Vad som är än mer tragiskt är att tjejer går på det där och attraheras av dessa män. Vidare lockas män av teknik och teknik-yrken och kvinnor av yrken som av gammal hävd har sämre betalt men där man får umgås mer med folk och synas utåt. Sorry, men ska man ha samma lön som män så får man faktiskt göra något viktigt i samhället. Alla kan faktiskt inte jobba med media, och nyckeln till framgång och pengar är kunskap och hårt arbete. Men denna hårda väg är ju inte så attraktiv som att \"förverkliga sig själv\" på samhällets bekostnad. Män å sin sida gör allt för att utesluta och nedvärdera de kvinnor som vill göra bra insatser. \"Lilla gumman\"-mentatliteten har förstört mycket mer än kvinnors vilja att arbeta med saker som inte är välbetalda. Det krävs flera förändringar i samhället för att det ska hända något med jämställdheten. Kvinnor måste ta de svåra yrkena, på egan meriter. Männen måste absolut sluta med sitt förtryck av kompetenta kvinnor. Om båda könen gör sitt kan fullständig jämlikhet uppnås, och männen förhoppningsvis sluta behöva försöka spela elaka tuppen på hönsgården.
6: är det ok med dåligt bordsskick?: Varför ska man vilja ha det? Å andra sidan är det lätt att tycka en massa saker. Folk prioriterar väl andra saker. Då finns det ju saker som är ännu äckligare, som att 90% av mänen verkar skita i att tvätta händerna efter att de varit och pissat, vilket de dessutom gör stående, snuskigt. :(
7: är det alltid bäst att vara ärlig? motivera: O nej, vita lögner och gråa med funkar jättebra när man vill bespara sig och andra en massa onödigt vetande.
8: vad gör man när toapappert är slut & man inser det för sent?: Hmm, kollar efter vad som finns tillhanda; bomullstussar osv, och sen en dusch efteråt förstås. men blä vilken äcklig fråga :(
9: skulle man fortfarande vilja bli inlåst i en godisfabrik i en dag & äta så mycket man vill eller är det ångestframkallande?: Jag skulle nog äta en del, men ta reda på hur maskinerna fungerar och göra det till en lärorik erfarenhet istället. Sen sno med sig en massa godis i en väska.
10: ska man äta rätt eller strunta i det & känna sig lite småcool för att få hjärtattack vid 50?: ja vill man dö vid 50 för att vara cool så förtjänar man väl det. Samma sak med rökare. De förtjänar att dö i förtid dumma som de är.

Inga kommentarer: